Elleboogpijn

De elleboog wordt vaak gebruikt om te dragen en de hand te sturen. Hiervoor moet de elleboog zowel stabiel als beweeglijk zijn. De elleboog kan geblesseerd, instabiel of stijf raken als gevolg van slijtage, herhaalde bewegingen of een ongeluk. Hierdoor kan elleboogpijn ontstaan.

Oorzaak van elleboogpijn

De elleboog is een complex gewricht en bestaat uit drie botten en spieren, pezen en de banden daartussen. De drie botten zijn de radius en de ellepijp, die samen de onderarm vormen en het opperarmbeen (de humerus). Pijn aan de elleboog is meestal te wijten aan overbelasting. Door overmatig gebruik of druk op het ellebooggewricht kunnen klachten ontstaan. Veel sporters en mensen met banen waarbij herhaalde bewegingen met de hand, pols en armen uitgevoerd worden kampen dan ook vaak met elleboog klachten.

Aandoeningen

De volgende aandoeningen veroorzaken pijn aan de elleboog. Elleboogpijn uit zich vaak door een dof, scherp, drukken of brandend gevoel aan of rondom de elleboog. Daarnaast kan de pijn een milde tot ernstige vorm aannemen aan één of beide ellebogen. De klachten zorgen hoe dan ook voor ongemakken omdat we bij veel bewegingen gebruik maken van de elleboog. Daarnaast wordt er bij pijn of klachten vaak geprobeerd om de bewegingen op een andere manier te compenseren waardoor er pijn in andere spieren en gewrichten kan ontstaan.

Behandeling van elleboogpijn

Er zijn verschillende oorzaken en aandoeningen van elleboogpijn. Daarom is er niet één behandeling voor het verminderen of genezen van klachten. Uw fysiotherapeut zal samen met u uw klachten inventariseren en vervolgens een behandelplan opstellen. Vervolgens gaan we aan de slag om het optimale resultaat te behalen.

Mogelijke behandelmethodes zijn bijvoorbeeld een massage, het herstellen van de beweeglijkheid, het trainen van de coördinatie en kracht van de armspieren, Dry Needling, manuele therapie of shockwave. Ook het geven van advies en begeleiding met betrekking tot bijvoorbeeld werk en sport horen bij de behandeling.

U kunt zowel met- als zonder doorverwijzing van uw huisarts bij Mens en Beweging terecht. Maak direct een afspraak of bezoek het gratis inloopspreekuur waar u vrijblijvend pijnadvies krijgt van onze specialisten.

Loop er niet te lang mee door!

Voorkom dat uw klachten erger worden, of later moeilijker te herstellen zijn. Via onderstaande link kunt u direct een afspraak maken bij een van onze fysiotherapeuten om uw pijn te verlichten of zelfs helemaal te verhelpen.

100% Gratis inloopspreekuur

Heeft u nu pijn en wilt u dit voor de zekerheid vandaag laten nakijken bij een specialist zonder dat u direct kosten maakt?

Dagelijks hebben wij een gratis inloopspreekuur waar u gratis pijnadvies krijgt van onze pijnspecialisten zonder doorverwijzing van uw huisarts. Bekijk nu het gratis inloopspreekuur voor uw pijn advies!

Marjolein-Bil-Mens-en-Beweging

Onze specialist

Marjolein is een fysiotherapeut die graag mensen aanspoort tot bewegen, waarbij ze goed kijkt naar de mogelijkheden die in het bereik liggen. Ze heeft dan ook veel affiniteit met sport, blessurepreventie en herstel. Daarnaast is ze gespecialiseerd in dry needling, echografie en shockwave.